Германският канцлер Олаф Шолц обвини Русия, че е блокирала доставката

...
Германският канцлер Олаф Шолц обвини Русия, че е блокирала доставката
Коментари Харесай

Шолц: Русия блокира доставката на газови турбини

Германският канцлер Олаф Шолц упрекна Русия, че е блокирала доставката на турбина, която е нужна, с цел да може газът да потече по газопровода "Северен поток 1 " към Европа.
Устройството е "налично и работи ", съобщи Шолц, застанал до турбината при визитата си при производителя Siemens energy.
"Няма причина, заради която тази доставка да не може да се реализира ", сподели Шолц. Турбината е получила "всички нужни утвърждения " за експорт от Германия за Русия, сподели той.
Операторите на тръбопроводи е трябвало единствено да кажат, че "искат да имат турбината и да дават нужната митническа информация за превозване до Русия ", означи Шолц. Руският енергиен колос "Газпром " упрекна закъснялото връщане на елемента от Канада, където е бил обслужван, за първичното понижаване на доставките на газ по газопровода "Северен поток 1 ".
Германия, която е мощно подвластна от съветския газ, отхвърли решението за ограничение на доставките като "политическо ".
Доставките по подводната енергийна връзка бяха понижени до към 20 % от потенциала в края на юли, откакто Газпром спря работата на една от последните две работещи турбини заради "техническото положение на мотора ". Германия работи за отделяне от съветския импорт на сила след нахлуването в Украйна през февруари.
На фона на битката на най-голямата стопанска система в Европа за други енергийни източници Шолц съобщи в сряда, че "може да има смисъл " да се поддържа работата на останалите три атомни електроцентрали в Германия, макар от дълго време плануваното им прекъсване в края на годината.
Правителството съобщи, че ще изчака резултата от нов "стрес тест " на националната електрическа мрежа, преди да реши дали да се придържа към поетапното прекъсване.
Удължаването на периода на употреба на централите провокира развълнуван спор в Германия, като партиите в обединението на Шолц са разграничени по този въпрос.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР