Германският канцлер Олаф Шолц казал преди войната на руския президент

...
Германският канцлер Олаф Шолц казал преди войната на руския президент
Коментари Харесай

Путин казал на Шолц преди войната, че и Беларус не бива да съществува

Германският канцлер Олаф Шолц споделил преди войната на съветския президент Владимир Путин, че Украйна няма да стане част от НАТО в идващите три десетилетия, а в подмяна чул от него, че нито Украйна, нито Беларус би трябвало да съществуват.

Не се показва по кое време са направени мненията, само че е известно, че, само че също и на 21 декември миналата година.

Коментирайки войната в деня на отворените порти на федералното държавно управление, Шолц изясни, че опитал да успокои съветския държавен глава за опасенията му от участие на Украйна в НАТО - по границата. При това месеци преди Путин да подреди нахлуването в Украйна, западни водачи уверяваха, че няма по какъв начин участието на страната да е на дневен ред в идващите десетилетия, без значение от обстоятелството, че тя е записала тази цел в конституцията си.

" НАТО в никакъв случай не е било опасност за Русия ", споделил Шолц съгласно вестника. " Това (присъединяването на Украйна към Алианса - бел. ред.) няма да стане в околните 30 години, цитират го и. При визитата на френския президент Еманюел Макрон, също директно преди войната, съветският президент стигна до такава степен, че позволи война сред Европа и Русия при украинска интеграция в алианса -.

От Путин Шолц чул " неуместни хрумвания " - да вземем за пример схващането, че Украйна и Беларус не би трябвало да съществуват като обособени страни. Според канцлера президентът от дълго време е възнамерявал нашествието.

Това е война, когато Путин, Русия, започнаха, с ясната цел да подчинят прилежащата страна. Мисля, че това беше първичната цел. Идеята на Путин в действителност беше да прокара маркер по част от европейския пейзаж и по-късно да каже: това е мое, а това е ваше.
Олаф Шолц,
канцлер на Германия

Като задания на войната, без да дава повече детайлности.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР