Германският канцлер Олаф Шолц е призовал руския президент Владимир Путин

...
Германският канцлер Олаф Шолц е призовал руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Шолц; Русия да се изтегли от Украйна, Путин: ударите срещу украинската инфраструктура са неизбежни

Германският канцлер Олаф Шолц е призовал съветския президент Владимир Путин към спокойно решение на рецесията в Украйна, " в това число посредством евакуиране на съветските войски ", съобщи Укринформ с позоваване на известие на немското държавно управление. Днес двамата са разговаряли по телефона.   

" Едночасовият диалог беше отдаден за завоевателната война на Русия против Украйна и нейните последствия ", се споделя в известието.

Канцлерът е осъдил съветските удари против гражданската инфраструктура на Украйна и е подчертал решимостта на Германия да поддържа Украйна в обезпечаването на нейната отбранителна дарба.

В отговор Путин е определил съветските удари против гражданската инфраструктура на Украйна като " неизбежни " и е обвинил Запада, че води " разрушителна " политика като доставя оръжие на отбраняващата се Украйна.

Според пресинформация, оповестена на уеб страницата на Кремъл " сходни ограничения са насилствена и неизбежна ответна реакция на провокативните офанзиви на Киев против гражданската инфраструктура на Русия “.

Припомняме, до момента ВСУ са нанасяли лимитирани удари против съветски военни обекти и петролни бази на съветската войска в крайгранични територии на Русия, само че не са атакували електропреносната и водоснабдителната мрежа на популацията, както прави Москва във връзка с украинската инфраструктура.  

По време на  разговора е разисквана и продоволствената сигурност в света. Шолц и Путин са отбелязали значимата роля на възобновеното Споразумение за зърното под егидата на  ООН.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР