Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че вече се виждат първите

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че вече се виждат първите
Коментари Харесай

Меркел: Няма нужда от затягане на мерките

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че към този момент се виждат първите резултати в битката против ковид. Новите данни за заболелите дават съображение за „ внимателна вяра ”, защото броят на новозаразените понижава, оповестяват немските медии.
Поради тази причина няма потребност от стягане на ограниченията против епидемията. В същото време Меркел даде да се разбере, че жителите не трябва да чакат те да бъдат анулирани внезапно.
Тя прикани сънародниците си да продължат да съблюдават дисциплината и отдалеченост между тях и по време на Великденските празници, тъй като „ доста елементарно можем да унищожим постигнатото досега ”.
Следващата седмица Меркел ще беседва с ръководителите на провинциите по отношение на опциите за постепенната анулация на рестриктивните мерки в публичния и стопански живот. Тя предизвести, ще това ще става с дребни стъпки и извънредно деликатно. От огромно значение за решението ще бъдат резултатите от проучване на Академията на науките „ Леополдина ”, които ще бъдат оповестени при започване на идната седмица.
По данни на немското здравно министерство, от съвсем 110 000 инфектирани с ковид, над 50 000 души са оздравели. Според министъра на опазването на здравето Йенс Шпан, обаче, тези първи триумфи не би трябвало да бъдат застрашени по никакъв метод и предизвести, че страната е доста надалеч от всекидневието от преди ковид. Хората би трябвало да не помнят за събития като фестивали, визити на клубове или национални тържества през идващите месеци.
Той също прикани жителите да се придържат към разпоредбите за отдалеченост по време на идните празници, с цел да стане връщането към естествения живот по-вероятно.
Министърът на стопанската система Петер Алтмайер също настоя за повече нерешителност. Според него, за стопанската система е по-добре да се съблюдава дисциплинираност по-дълго време, в сравнение с да се избърза с анулацията на ограничаващите ограничения и да се провокира нов растеж на болесттите.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР