Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че „просто е грешно“ да

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че „просто е грешно“ да
Коментари Харесай

Меркел: Грешно е да се организират нови избори в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че „ просто е неверно “ да се провеждат нови избори в страната след неуспеха на договарянията за съдружно съглашение, предава Deutsche Welle.
Изявлението е направено по време на послание към районна конференция на нейната партия Християндемократически съюз в провинцията Мекленбург-Долна померания. Медията напомня, че думите ѝ идват малко откакто дългогодишният политически сътрудник на Меркел – Социалдемократическата партия, даде някои сигнали по отношение на допустимо предпочитание за присъединяване в договаряния за нова „ Голяма коалиция “ сред Съюза (ХДС/ХСС) и водената от Мартин Шулц политическа групировка.
Меркел добави, че ще постави нужните старания, с цел да образува държавно управление допустимо най-бързо , съобщи Reuters.
След неуспеха на договарянията за образуване на трипартийна коалиция със Свободните демократи и Зелените, Меркел към този момент обмисля алианс с левицата.
„ Европа се нуждае от мощна Германия и по тази причина е желателно допустимо най-бързо да се сформира държавно управление “, сподели немският водач. Същевременно тя добави, че нейното краткотрайно държавно управление извършва отговорностите си съответно.
Меркел изрази подготвеност да стартира договаряния със Социалдемократите, откакто по-рано лявоцентристката партия премисли решението си да остане в съпротива. Лидерът на партията Мартин Шулц съобщи подготвеност за съдружни договаряния с консерваторите на Меркел, само че акцентира, че диалозите би трябвало да се основават на взаимно почитание, съобщи Фокус.
Припомняме, че по-рано договарянията за " ямайска " коалиция в Германия, сред Съюза (ХДС/ХСС), Свободната демократическа партия и " Зелени " се провалиха, откакто водената от Кристиан Линднер групировка се отхвърли от присъединяване в ръководството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР