Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че и двете партии в

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че и двете партии в
Коментари Харесай

Меркел избегна правителствена криза, но е изправена пред ултиматум за мигрантите

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че и двете партии в консервативния й блок (Християнсоциален съюз – ХСС, и нейния Християндемократически съюз – ХДС) споделят обща цел за по-добро образуване на имиграцията и доста понижаване на броя на влизащите в Германия хора, съобщи " Ройтерс ".

Меркел сподели, че немските управляващи няма да пускат мигранти, които към този момент са регистрирани в други европейски страни, само че акцентира, че няма да има " автоматизиран механизъм " за отхърляне на бежанци на границата.

Тя означи, че съглашението реализирано сред християндемократите и баварския Християнсоциален съюз за стягане на контрола за имигрантите й дава поддръжката, от която се е нуждаела, с цел да търси двустранни съглашения преди срещата на върха на Европейски Съюз в края на юни. По думите й голословно отменяне на хора от немските граници може да отприщи резултат на доминото. Тя обаче означи, че се е съгласила с настояването на ХСС за възбрана за приемане на хора, които преди този момент са били отхвърлени.

На среща на управлението на ХСС в Мюнхен по-рано през днешния ден баварските съдружници на Меркел са й дали период от две седмици да контракти общо решение на мигрантския въпрос с други европейски страни. Ако такова съглашение не бъде реализирано до уречения период, немският вътрешен министър Хорст Зеехофер ще подреди на полицията да стартира да стопира на границата и да отпраща мигранти, подали молба за леговище в други страни членки.

Според източници, представени от ДПА, Меркел е приела този краен период. Преди приключването му ще има среща на върха на Европейски Съюз на 28 и 29 юли. Германският канцлер ще направи обществено изказване на 1 юли за напъните си да подписа двустранни съглашения с други страни членки на Европейски Съюз за връщане на мигранти, които към този момент са се записали другаде в блока. По-рано през днешния ден организация " Дау Джоунс " писа, че Меркел е е търсила поддръжка в разногласието за мигрантите от страни в Европейски Съюз, измежду които и България.

``Желаем на канцлера доста шанс ", сподели Зеехофер. ``Но поддържаме позицията си, че в случай че незабавното отменяне на границата е невероятно, незабавно ще наредя на полицията хората, на които или е било неразрешено да влизат, или е било неразрешено да останат, да бъдат неотложно връщани на границата ", добави той, като посочи, че това включва мигранти, които са се записали или да кандидатствали за леговище в друга страна от Европейски Съюз.

Пари против приемане на мигранти

Меркел, от своя страна акцентира, че що се отнася до политиката за даване на леговище в Европейски Съюз е значимо да се види какво желаят и останалите страни, а освен да се насочат претенции. По думите й има два правни акта, в това число един за солидарността, по които към момента няма съглашение в Европейски Съюз. " Не сме единствено ние тези, които могат да желаят нещо, а би трябвало и да приказваме какво е значимо за другите ", добави тя.

Меркел акцентира, че не желае Германия едностранно да стартира да връща мигранти на границите си - нещо, за което приканва вътрешният министър Хорст Зеехофер, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Германският канцлер сподели, че ще организира договаряния на и към идната среща на върха на Европейски Съюз. Германия може да предложи на други страни членки на Европейски Съюз финансова помощ, в случай че те се съгласят да одобряват назад мигрантите, подали молби за леговище на тяхна територия, означи Меркел. Тя съобщи, че двустранните съглашения, които цели да подписа с Италия, Австрия и други страни, ще бъдат сходни на това, контрактувано от Европейски Съюз с Турция през 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР