Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз трябва да

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз трябва да
Коментари Харесай

Меркел иска европейски отговори за глобалните въпроси

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европейският съюз би трябвало да отговори на възходящият световен политически и стопански напън и че това ще бъде главната полемика на по време на срещата на върха на Европейски Съюз в петък, съобщи „ Ройтерс “.

„ Сега, повече от всеки път, имаме потребност от европейски отговори на належащите, огромни въпроси на нашето време “, разяснява Меркел в тирада пред немския Бундестаг.

Германският канцлер подчертава върху рецесията в Сирия и възходящата значителност на азиатските стопански системи.

„ Ставаме очевидци на ужасни събития в Сирия, на режим, който се не се бори против терористи, а против своя народ, на убийството на деца, на заличаването на лечебни заведения. Трябва да създадем всичко по силите си това кръвопролитие да спре “, съобщи Меркел, като добави, че Берлин ще беседва с Москва в опит да спре насилието.

В своето изказване Меркел разгласи, че бъдещето на Европейски Съюз ще бъде главен приоритет по време на нейния четвърти мандат като канцлер, в случай че обединението сред Християндемократическият съюз (ХДС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) бъде сполучлива.

„ Не е съвпадане, че първата глава на съдружното съглашение касае Европа “, добави Меркел.

Двете партии стигнаха до съглашение, само че преди да влезе в действие то би трябвало да бъде утвърдено от членовете на ГСДП, които имат време да гласоподават по въпроса до 4 март.

Меркел също по този начин приказва и за идните договаряния за новия бюджет на Европейски Съюз след напускането на Англия.

„ Дебатът за бъдещата финансова рамка ни дава късмет да разгледаме финансите на Европейски Съюз като цяло “, съобщи тя.

Германският канцлер опита да успокои някои от членовете на своята партия, които са по-скептично настроени към задълбочаването на интеграцията в Европейски Съюз и по-специално към преразпределянето на средства от структурните фондове към по-бедните страни членки.

„ Солидарността не може да бъде еднопосочна улица. С разпределението на структурните фондове би трябвало да подсигуряваме, че критериите в бъдеще ще отразяват ангажираността на доста райони да одобряват и интегрират мигрантите “, съобщи Меркел

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР