Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е шокирана от сюрреалистичните

...
Коментари Харесай

Ще повлияят ли наводненията в Германия на изборите през септември

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е шокирана от " сюрреалистичните опустошения ", провокирани от наводненията в страната предходната седмица. Равносметката е най-малко 157 починали, в това число четирима пожарникари.

В неделя Меркел посети засегнатите региони в западните елементи на Германия, беседва с потърпевши и със избавителните екипи и даде обещание да форсира помощите за възобновяване на потърпевшата инфраструктура. Финансовият министър Олаф Шолц съобщи, че пакет от 300 млн. евро ще бъде препоръчан на среща на кабинета в сряда.

Според разбор на Financial Times наводненията са сложили климатичните промени в центъра на предизборната акция единствено към два месеца преди парламентарния избор в страната. По-голямата част от немските партии се сплотяват към мнението, че световното стопляне е отговорно за злополуката, като трагичните фрагменти от опустошенията могат да облагодетелстват " Зелените ", които даже преди предходната седмица се очакваше да реализират триумф през септември.
Гаф на Лашет
Основни акценти от програмата на " Зелените " - като да вземем за пример климатичните промени и активизирането на запаси за битката с тях, внезапно се оказаха мъчително настоящи. Този нов фокус върху рисковите климатични проявления може да прелее гласове към претендента за канцлер на партията Аналена Бербок. Това може да отвлече вниманието и от някои неточности, които помрачават акцията й, измежду които грешки в нейната биография, обвинявания в плагиатство в неотдавна оповестена книга и закъснение в декларирането на спомагателни партийни доходи пред Народното събрание. Според Карл-Рудолф Корте, анализатор от Университета Дуисбург-Есен, обстановката " несъмнено ще донесе точки " на Бербок поради компетентността на " Зелените " по въпроси като климата и околната среда.

Говорител на държавното управление също акцентира, че ръководещите считат климатичните промени за съществена причина за наводненията. Но позиционирането на климата в центъра на предизборния спор може да усложни акцията на претендента за канцлер на дясноцентристкия Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет. Като районен министър председател на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия, в която се намират някои от най-големите компании в страната, той беше срещу част от политиките на " Зелените ", защото те щели да навредят на индустриалното развиване.

Освен това Лашет беше подложен на критика, откакто беше сниман по какъв начин се смее и майтапи с сътрудници по време на посещаване в засегнатите от наводненията региони. По-късно той се извини посредством пост в обществените мрежи, само че в. Bild побърза да напише, че " Лашет се смее, до момента в който страната плаче ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР