Германският канцлер Ангела Меркел увери днес, че правителството й ще

...
Германският канцлер Ангела Меркел увери днес, че правителството й ще
Коментари Харесай

Меркел: Въпреки оставката на Андреа Налес, гарманското правителство продължава работа

Германският канцлер Ангела Меркел увери през днешния ден, че държавното управление й ще продължи работата си, макар оставката на лидерката на социалдемократите Андреа Налес, съобщи Франс прес.

" Искам да кажа от името на държавното управление, че ще продължим да работим с цялата си съвестност и възприятие за отговорност ", съобщи Меркел в къса тирада в коридорите на среща на Християндемократическия съюз (ХДС) в Берлин.

" Работих с (Налес) дълги години, както когато бе федерален министър на труда и общественото обезпечаване, по този начин и като партиен водач и водач на групата " в Бундестага, сподели Меркел и добави, че постоянно го е правила с доверие.

Социалдемократите са съдружен сътрудник на партията на Меркел в държавното управление, в което взе участие още баварският Християнсоциален съюз.

Налес разгласи по-рано през днешния ден, че се отдръпва от постовете ръководител на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и водач на фракцията на социалдемократите в Бундестага след неуспеха на партията на евроизборите.

Лидерката на християндемократите Анегрет Крамп-Каренбауер сподели през днешния ден, че чака ГСДП да вземе бързо нужните решения за намиране на правоприемник на обявилата оставката си лидерка, с цел да не бъде наранена огромната коалиция.

Крамп-Каренбауер добави, че Налес постоянно е била " мощен, почтен и благонадежден сътрудник ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР