Германският канцлер Ангела Меркел призова днес страните членки на Европейския

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес страните членки на Европейския
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Страните от ЕС да имат единна политика по отношение на Китай

Германският канцлер Ангела Меркел прикани през днешния ден страните членки на Европейския съюз да имат единна политика във връзка с Китай, съобщи Франс прес.

" Една от най-големите рискове, които виждам, е, че всеки в Европа води лична политика във връзка с Китай и че, в последна сметка, изпращаме напълно разнообразни сигнали. Това няма да е пагубно за Китай, а за нас в Европа ", сподели Меркел в немския парламент.

Германската лидерка прикани европейските си съдружници да изготвят обща тактика за мобилната мрежа от пето потомство на фона на съмненията, че международният номер две в бранша, китайската компания Хуавей, е подозиран в шпионаж в интерес на китайското държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

Германия, която е подозирана в избрана отзивчивост към Китай, който е главният й търговски сътрудник, до момента се опълчва на американския напън да изключи Хуавей от процеса по създаване на немската 5G мрежа, отбелязва Франс прес.

" Не оспорваме обстоятелството, че имаме потребност от нараснали критерии за сигурност при основаването на 5G мрежата. Трябва обаче да обсъдим това с останалите европейски страни ", с цел да намерим " европейски решения ", сподели Меркел, която даде концепция за основаването на европейска организация за " узаконяване на 5G ".

Меркел акцентира, че е значимо нарушаванията на човешките права в Китай, като да вземем за пример насилието против стачкуващи в Хонконг и вкарването на над един милион мюсюлмани в " лагери за превъзпитание ", да бъдат подложени на критика.

Китай е напълно друга система, " не знам дали отговорът на конкуренция сред разнообразни системи - станахме очевидци на това по времето на Студената война - може да е изолацията ", посочи канцлерът.

Германия би трябвало да доставя повече оръжия на африкански страни и да не отстъпва този пазар на Русия, Китай и Саудитска Арабия, сподели Меркел, представена от ТАСС.

" Ако се стремим към подсилване на сигурността и мира в Африка, то, мисля, не можем изцяло да се откажем от доставките на оръжия. Не можем съществено да се занимаваме с подготовка на хора, които да се борят с терористите, единствено с цел да им кажем най-после: Откъде ще намерите оръжия, това си е ваша работа ", съобщи немският канцлер. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР