Германският канцлер Ангела Меркел предупреди администрацията на американския президент Доналд

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди администрацията на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Меркел предупреди Тръмп да не залита към протекционизма

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести администрацията на американския президент Доналд Тръмп да не се стреми към протекционистки политики, оповестява " Политико ".

Тя акцентира, че всяка стъпка за ограничение на търговията би била в " ущърб за всички нас ".

" Подкрепям отворена търговия ", сподели Меркел на събитие във връзка 70 година от проекта " Маршал " за възобновяване стопанските системи на страните от Западна Европа след края на Втората международна война.

Споменавайки архитекта на програмата за подкрепяне на следвоенна Европа, канцлерът напомни тезата на Джордж Маршал, че мощната европейска стопанска система е от изгода и за Съединени американски щати.

" Не би трябвало да забравяме това през днешния ден ", прикани немският политик.

Американският водач на няколко пъти остро разкритикува немските търговски политики, обвинявайки Берлин, че се възползва от лесния достъп до американския пазар за сметка на жителите на Съединени американски щати. Германия се тревожи, че Вашингтон може да наложи цени върху немска стомана и други артикули.

Германският водач напомни неотдавна изразената си позиция, че Европа ще би трябвало да се грижи сама за сигурността си. Реалност, която съгласно нея, е станала явна на последната среща на върха на НАТО.

На срещата Тръмп прикани европейските страни членки на алианса да харчат повече за защита.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР