Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално днес преговори с пробизнес

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално днес преговори с пробизнес
Коментари Харесай

Меркел обяви началото на преговори за управляваща коалиция

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи публично през днешния ден договаряния с пробизнес насочената Свободна демократическа партия и с партията Зелени за съставяне на ръководеща коалиция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ямайската коалиция ", наречена по този начин поради партийните цветове на трите партии - черно, жълто и зелено, не е била тествана на национално ниво.

Германският канцлер приказва на заседание на младежката организация на своя Християндемократически съюз (ХДС) в Дрезден. Тя заяви, че е разговаряла със свободните демократи и зелените, а по-късно е показала на партията си съдружно предложение за утвърждение. Меркел призна, че договарянията ще бъдат сложни, само че задачата е да се образува надеждно държавно управление, откакто Консервативният блок завоюва изборите на 24 септември с 33%.

Утре Ангела Меркел ще беседва с баварския сътрудник на партията си - Християнсоциалния съюз, който упорства за годишно ограничаване на броя на мигрантите в отговор на напора от 1 млн. бежанци в последните две години. " Ямайската коалиция " остана единственият вид за Меркел, откакто социалдемократите, които бяха сътрудник на ХДС в управлявалата до момента необятна коалиция, оповестиха че ще бъдат съпротива след рекордно ниските си изборни резултати от 20.5%.

Според наблюдаващи договарянията за " ямайската коалиция " ще бъдат доста сложни поради различията на партиите по редица въпроси, в това число ограничението на броя на бежанците.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (169)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР