Германският канцлер Ангела Меркел не изключи смекчаване на европейските санкции

...
Германският канцлер Ангела Меркел не изключи смекчаване на европейските санкции
Коментари Харесай

Меркел: Още чакаме споразумение за сини каски в Източна Украйна

Германският канцлер Ангела Меркел не изключи намаляване на европейските наказания против Русия при прогрес в осъществяването на договореностите от 2015 година за успокояване на Източна Украйна.

"Още от деня, когато подписахме Минските договорености, очаквам да настъпи помирение, което да се задържи повече от 10 дни. Затова имаме правото да изчакаме основни стъпки, преди да поговорим за глобите. Тези стъпки обаче би трябвало да бъдат основни и задачата на сините каски да се състои “, сподели немският канцлер.

Меркел има поради мироопазващата задача за Донбас, препоръчана от съветския президент Владимир Путин през септември предходната година. Преговорите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не престават към този момент близо половин година, само че Русия и Западът към момента още не са постигнали единодушие върху пълномощията на сините каски. Днес Меркел изрази вяра, че преговорният развой ще се форсира.

"Очаквам, че след изборите в Русия в неделя ще настъпи нов подтик в договарянията и тогава ще забележим дали можем да реализираме първокласен прогрес в осъществяването на Минските договорености “, сподели Меркел.



Меркел, баварските ѝ сътрудници от Християнсоциалния съюз и социалдемократите подписаха през днешния ден съглашението за взаимно ръководство. Бундестагът ще гласоподава за новия кабинет в сряда - близо половин година след парламентарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР