Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз трябва да

...
Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз трябва да
Коментари Харесай

Меркел: Повече от всякога се нуждаем от европейски отговори на глобалните заплахи

Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз би трябвало да отговори на възходящия световен политически и стопански напън и че това щял да бъде духът на срещата на върха на Европейски Съюз в петък, оповестява " Ройтерс ".

" Убедена съм, че, първо, светът не ни чака - нито нас в Германия, нито нас в Европа - и второ, повече от всеки път се нуждаем от европейски отговори на належещите, огромни въпроси на нашето време ", посочи Меркел в тирада пред Бундестага.

Канцлерката също по този начин прикани страните членки на Европейския съюз да поемат своя дял от помощта за оправянето с огромния приток на мигранти , като в същото време работят дружно за прекъсване на потока посредством подсилване на външните граници и битка с проблемите, каращи хората да бягат от родните си страни.

Меркел акцентира, че страните в Европейски Съюз би трябвало да знаят, че " солидарността не е еднопосочна улица " и че всички би трябвало да се борят за " споделени европейски полезности ".

По думите на канцлерката, водачите на Европейски Съюз би трябвало да се договорят за обективна квотна система за приемане на мигранти. Понастоящем против Унгария, Полша и Чехия е задействана наказателна процедура от страна на Европейската комисия за отхвърли им да одобряват своя дял от мигрантите.

Меркел също по този начин осъди избиването на цивилни в Сирия, определяйки го като " кръвопролитие ", добавяйки, че Берлин ще беседва с Русия в опитите си да спре насилието .

" Това, което виждаме сега, ужасните събития в Сирия, режим, който не се бори против терористите, а против личния си народ , избиването на деца, разрушаването на лечебни заведения, всичко това е кръвопролитие, което би трябвало да бъде наказано ", акцентира тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР