Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се
Коментари Харесай

Меркел и Макрон в единен фронт срещу Тръмп

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се сплотиха в Давос в обединен фронт против американския протекционизъм, оповестява NOVA.

От своя страна финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин отвърна, че протекционистичните ограничения на администрацията на президента Доналд Тръмп са положителни за света и не пречат на свободната търговия.

Русия в никакъв случай не е разчитала толкоз доста на търговията със Съединени американски щати

Над 7 милиона души ще изгубят работата си в резултат на развиването на технологиите

„ Ню Йорк таймс”: Разпад на Европейски Съюз ще коства скъпо на Съединени американски щати

Той също по този начин приветства поевтиняването на $, само че уточни, че в дълготраен проект щатската валута ще нарастне вследствие на усилването на стопанската система на страната, което поддържа и световния стопански напредък. След изявлението му доларът поевтиня до тригодишно дъно от 1,2415 EUR/USD против еврото.

Иначе Световния стопански конгрес в Давос стартира с митинги против Тръмп. След демонстрациите в Цюрих и Женева опит за протестно шествие имаше и в швейцарския курорт. Група антиглобалисти се пробваха да пробият ограниченията за сигурност на конгресния център.

Позицията на европейците за отворен свят и световна стопанска система поведе френският президент Еманюел Макрон. В същия дух приказва и Ангела Меркел, която уточни като най-големи провокации популизма и разделянето.

А италианският министър председател предизвести за заплахата от влизането във властта на националистически обединения.

В Давос в сряда се приказва за новите провокации пред разпространяване на информация през обществените мрежи и даже за ролята на дамите и половия тормоз.

А паралелно с формалните срещи в съревнование за изява влязоха страни, компании и лобисти. Индия да вземем за пример провежда обществен клас за йога на снега, до момента в който Русия и Украйна се конкурираха с обилни празненства в две срещуположни здания.

На форума в Давос в четвъртък ще дойде и българският министър председател Бойко Борисов, съпроводен от министрите Лиляна Павлова и Николина Ангелкова.

От американска страна няма удостоверение за среща на Борисов с Доналд Тръмп. Премиерът ще отседне в Лихтенщайн където ще се срещне с монарха.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР