Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха,

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха,
Коментари Харесай

Нормандската четворка призова за незабавно прекратяване на боевете в Донбас

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон оповестиха, че водачите на страните от Нормандската група приканват за неотложно преустановяване нарушаването на примирието в Донбас и за продължение на " режима на тишина ", осведомят съветски медии.

Лидерите на Франция и Германия излязоха със взаимна декларация след телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин и украинския им сътрудник Петро Порошенко.

" Нарушаването на примирието би трябвало да бъде спряно неотложно. Лидерите на страните и на държавното управление упорстват за осъществяване на съглашението за помирение от 21 юли 2017 година, в съгласие от тристранната контактна група ", се споделя в известието, оповестено от немското държавно управление.

Преговарящите още приканват за приемане на нужните ограничения за отбягване нанасяне на провали върху гражданската инфраструктура, с цел да се предотврати филантропична злополука в Донбас.

От пресслужбата на президента Порошенко оповестиха, представени от Интерфакс-Украйна, че по време на телефонния диалог през вчерашния ден вечерта водачите са се съгласили да се провежда среща на политически съветници през втората половина на август тази година.

" По време на двучасовия диалог ние постигнахме единодушие за съгласуване на последните стъпки по отношение на сигурността и продължение работата върху пътната карта за осъществяването на споразуменията от Минск. За тази цел задгранични политически съветници от Нормандския формат ще се срещнат през втората половина на август ", се разяснява от украинската пресслужба на президента.

От Кремъл оповестиха, че Путин е обрисувал " съветския метод " по всички основни точки в споразуменията от Минск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР