Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон се

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон се
Коментари Харесай

Меркел и Макрон на среща в Берлин с лидери от Западните Балкани

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон се срещнаха в Берлин с шестима водачи на страните от Западните Балкани.

Тема на конференцията им е спорът сред Косово и Албания, и вероятността пред балканските страни за участие в Европейския съюз.

Снимка: EPA

Целта на срещата на водачите от Западните Балкани с Меркел и Макрон е стабилизирането на района.

В конференцията не е поканен да взе участие българския министър председател Бойко Борисов, както и сътрудниците му от Унгария и Румъния, което провокира митинг от страна на президента на Сърбия.

Снимка: EPA
В конференцията вземат участие водачите на Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна Гора и Словения, както и Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини. Преди началото й Меркел беседва и с водачите на Северна Македония и Албания.

Европа упорства за бързо потушаване на спора сред Сърбия и Косово. Меркел и Макрон подчертаха, че вратите на Европейски Съюз са отворени за всички страни от Западните Балкани.

Снимка: EPA
Конференцията се организира без огромен интерес от страна на медиите в Берлин, които към този момент са заети напълно с отразяване на акцията за европейските избори.

Шансовете на ръководещите консерватори да се показват добре се топят от ден дневно и се появиха спекулации, че канцлерът Ангела Меркел ще се отдръпна предварително, в случай че християндемократите претърпят неуспех.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР