Германският канцлер Ангела Меркел е заявил по време на телефонен

...
Германският канцлер Ангела Меркел е заявил по време на телефонен
Коментари Харесай

Меркел твърдо към Джонсън: Сделка за Брекзит няма да има, ако...

Германският канцлер Ангела Меркел е декларирал по време на телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън във вторник сутринта, че Брекзит договорка е "твърде невероятна ", в случай че Англия не остави Северна Ирландия в европейския митнически съюз.

Това заяви Би Би Си, базирайки се на източник от Даунинг Стрийт.

Източникът добавя, че в случай че апелът на Меркел съставлява "нова открита позиция на Европейски Съюз, тогава това значи, че договорката всъщност е невъзможна освен в този момент, само че и вечно ".

"Меркел сподели на Джонсън, че в случай че Германия желае да напусне Европейски Съюз, тя би могла да го направи без проблем, само че Обединеното кралство не може да напусне, без да остави Северна Ирландия в границите на европейския митнически съюз, освен това вечно ", отбелязва същият източник.

Той прибавя, че немският канцлер е показал пред английския министър председател, че счита, че Европейски Съюз има право на несъгласие върху решението на Англия да напусне митническия съюз.

От своя страна Борси Джонсън е показал, че предлаганата от Англия договорка е рационална, само че счита, че Европейски Съюз няма предпочитание да се ангажира с нея.

"Разговорите в Брюксел са покрай срив, макар обстоятелството, че Обединеното кралство отиде много напред в предложенията си ", уточни източникът на Би Би Си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР