Германският канцлер Ангела Меркел е подложена на ураган от критики

...
Германският канцлер Ангела Меркел е подложена на ураган от критики
Коментари Харесай

Северен поток 2 навлече остри критики на Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел е подложена на вихър от рецензии поради нейното утвърждение зе осъществяване на плана за газопровод „ Северен поток 2 “, написа английският в. Times.

Този газопровод на стойност 9,5 милиарда евро ще удвои доставките на съветски газ в германия по дъното на Балтийско море, при което ще ограничи доставките през територията на Украйна.

Съседи и съдружници на Германия като Англия, Полша балтийските страни и Съединени американски щати упрекват Меркел, че в своята политика „ ползите на Германия преди всичко “ ще сложи цяла Западна Европа според от Русия.

Близо 90 членове на Европарламента и на Бундестага се обърнаха към Меркел с публична молба да преразгледа решението си за „ Северен поток 2 “.

Недалновидно и рисково е да се дава на Русия инструмент за напън върху Европа.

„ Вашето държавно управление, госпожо канцлер, вбива чеп сред членовете на Европейски Съюз, в миг, когато Евросъюзът се нуждае като в никакъв случай от единодушие “, се споделя в намерено писмо до Ангела Меркел.

„ Европа не може да си разреши това. Германия също. Неотдавнашният горчив опит на Англия, потърпевша от намесата на Русия, необятно сподели до каква степен е значима солидарността, опцията да се разчита на сътрудниците “, не престават парламентаристите.

В. Times напомня, че в сегашния миг съветският газ съставлява едвам 8% от цялото ползване в Германия, само че след завършването на строителството на „ Северен поток 2 “ съветското синьо гориво на практика ще бъде половината от внасяното в страната. А това към този момент слага Берлин в директна взаимозависимост от Кремъл.

Строителството на този газопровод беше утвърдено от предшественика на Меркел Герхард Шрьодер, който в този момент е другар на Владимир Путин. След като напусна канцлерския пост, Шрьодер оглави борда на шефовете на компанията, реализираща плана и, съгласно някои данни, получава за това годишна заплата от 250 000 евро. Сега за такава работа в „ Роснефт “ на Шрьодер заплащат 300 000 евро.

Едва ли Меркел, след отдръпването си от поста през 2021 година, за което свое желание тя заяви, има желание да се включи в съветските държавни структури.

Доналд Тръмп не толкоз от дълго време я назова заложница на съветските ползи и в този момент и европарламентаристи са подготвени да установяват това.

Въпросът е за какво ѝ е нужно това?

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР