Германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред тежък вътрекоалиционен спор

...
Германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред тежък вътрекоалиционен спор
Коментари Харесай

The Telegraph: Ангела Меркел е изправена пред тежък вътрекоалиционен спор за миграционната политика

Германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред тежък вътрекоалиционен спор за миграционната политика, написа английският вестник The Telegraph. Ангела Меркел ще организира последни диалози, с цел да избави съдружното си държавно управление този уикенд на фона на огромния европейски раздор поради политиката по миграцията.

Германският канцлер е изправен пред открит протест от вътрешния си министър Хорст Зеехофер поради проектите му да отблъсне мигрантите от немската граница. Меркел блокира мярката, само че Зеехофер заплашва да я наложи едностранно, в случай че не реализира съглашение до понеделник – което би означавало, че би трябвало да го уволни. Като водач на баварската партия – Християн-социалния съюз (CSU), Зеехофер може да я отдръпна от обединението, в случай че бъде уволнен, и да лиши Ангела Меркел от болшинство в Народното събрание.

И двете страни отхвърлят да правят отстъпка, а немските политически коментатори в петък предизвестиха, че това състояние може да докара до свалянето на държавното управление и даже да значи края на мандата на Меркел като канцлер.

" Краят на канцлерската кариера на Меркел в никакъв случай не е бил толкоз близо ", се споделя в материал на вестник Süddeutsche Zeitung. Решението й от 2015 година да отвори границите на Германия за мигрантите ненадейно и трагично се върна да я преследва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР