Германският канцлер Ангела Меркел беше обявена за лауреат на първата

...
Германският канцлер Ангела Меркел беше обявена за лауреат на първата
Коментари Харесай

Финландия награди Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел беше оповестена за лауреат на първата интернационална премия за принос към равенството сред половете, която бе учредена от финландското държавно управление, с цел да ускори равенството сред мъжете и дамите и в чест на 100-годишнината от независимостта на страната, съобщи Reuters.

"Канцлерът Меркел стана една от най-влиятелните персони в света и е образец за доста дами и девойки, съобщи финландският министър председател Юха Сипиле в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Равенството е съществена полезност за Финландия, която през 1906 година стана първата страна в света, дала на дамите цялостни политически права, добави министър председателят.

Меркел е отличена за внасянето на въпроса за половото тъждество в дневния ред на срещите на международните водачи и напъните й да усъвършенства правата и опциите на дамите, изключително в разрастващите се страни, съобщи Сипиле.



Отбелязан е и приносът на немския канцлер в отбраната на човешкото достолепие и човешките права под натиска на интернационалните провокации.

Решението за основаване на наградата бе оповестено на 8 март по отношение на Международния ден на дамите.
През 1906 година Финландия има статут на самостоятелно велико княжество в съветската империя и става самостоятелна през 1917 година.

Международната премия за отбрана на половото тъждество, с наградна награда 150 000 евро, се присъжда на персони, отличили се като бранители и основатели на равенството. Сумата няма да бъде връчена на Меркел, а ще бъде предадена на идея по неин избор. Получателят ще бъде разгласен следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР