Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел се среща с Тръмп

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила ще замине за Вашингтон за среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила на 27 април, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката на немското държавно управление Улрике Демер заяви през днешния ден, че двамата водачи ще обсъдят "двустранни въпроси и, несъмнено, провокациите пред външната политика и политиката на сигурност ".

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила ще посети Съединени американски щати броени дни по-рано. Той е предстоящ във Вашингтон на 24 април, отбелязва АП.
Европейските водачи се пробват да запазят съглашението сред международните сили и Иран за нуклеарната стратегия на Техеран.

Тръмп даде обещание да изтегли Съединени американски щати от подписаното през 2015 година съглашение до 12 май, в случай че в хода на договаряния с присъединяване на английски, френски и немски представители не бъдат поправени сериозните, съгласно него, дефекти в текста.

Бъдещето на това съглашение ще зависи от триумфа на намесата в последната минута на европейски водачи.

Макрон и Меркел евентуално ще са последните задгранични ръководители, подкрепящи съглашението, които ще се видят с Тръмп преди оповестения от него краен период.

Европейците желаят също да Европейски Съюз да остане отвън митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий.

Меркел и Тръмп са на разнообразни позиции по редица стратегически въпроси като свободната търговия, имиграцията и климата, показва Франс прес.

Тръмп насочи нападки против Германия и по-специално канцлера Меркел преди и след избирането си на президентския пост поради комерсиалния остатък на страната, заплаши автомобилния бранш с по-високи мита и разкритикува приема на бежанци след 2015 година

Берлин още чака изпращането нов дипломат на Съединени американски щати, повече от година след встъпването в служба на Тръмп, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР