Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел обяви официално преговори за ямайска коалиция

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила разгласи публично през днешния ден договаряния с пробизнес насочената Свободна демократическа партия и с партията Зелени за съставяне на ръководеща коалиция, съобщи ДПА.

Т.нар. ямайска коалиция, наречена по този начин поради партийните цветове на трите партии - черно, жълто и зелено, които дават отговор на ямайското знаме, не е била тествана на национално ниво.

Германският канцлер приказва на заседание на младежката организация на своя Християндемократически съюз (ХДС) в Дрезден. Тя заяви, че е разговаряла със свободните демократи и зелените, а по-късно е показала на партията си съдружно предложение за утвърждение, добави Асошиейтед прес.

Меркел призна, че договарянията ще бъдат сложни, само че задачата е да се образува надеждно държавно управление.

Консервативният блок на Меркел завоюва изборите на 24 септември с 33 %.

Меркел ще беседва на следващия ден с баварския сътрудник на партията си - Християнсоциалния съюз, който упорства за годишно ограничаване на броя на мигрантите в отговор на напора от 1 милион души, търсещи леговище през последните две години.

Ямайската коалиция остана единственият вид за Меркел, откакто социалдемократите, които бяха сътрудник на ХДС в управлявалата до момента необятна коалиция, оповестиха че ще бъдат съпротива след рекордно ниските си изборни резултати от 20,5 на 100.

Според наблюдаващи договарянията за ямайската коалиция ще бъдат доста сложни поради различията на партиите по редица въпроси, в това число ограничението на броя на бежанците, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР