Германският износ за Китай през май претърпя един от най-големите

...
Германският износ за Китай през май претърпя един от най-големите
Коментари Харесай

Германският износ за Китай намалява с нарастването на търговското напрежение

Германският експорт за Китай през май претърпя един от най-големите си спадове, наблягайки неуверената търговия сред двете страни даже преди ескалиращото напрежение да заплаши по-високи мита върху основни колета.

Федералната статистическа работа съобщи в петък, че немският експорт за Китай е понижен с 14 % до 7,5 милиарда евро през май по отношение на година по-рано, наблягайки по какъв начин това, което в миналото е било главен източник на напредък за най-голямата стопанска система в Европа, се е трансформирало в източник на накърнимост.

Спадът беше разгласен, когато немският министър на стопанската система Робърт Хабек отпътува на тридневно посещаване в Китай, пробвайки се да разсее назряващия търговски спор сред Пекин и Европа, откакто Брюксел наложи по-високи мита върху вноса на китайски електрически транспортни средства.

Германия беше сериозна към решението на Европейски Съюз да усили митата върху вноса на китайски електрически автомобили до 48 % в отговор на следствие, което откри доказателства за солидни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР