Германският Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Свободната

...
Германският Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Свободната
Коментари Харесай

Партиите на Меркел и Линднер признаха, че са купували лични данни на избиратели

Германският Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Свободната демократическа партия (СДП) на водача Кристиан Линднер потвърдиха информация, публикувана от в. " Билд ам зонтаг ", че преди изборите през 2017 година са купували данни на гласоподаватели от държавната пощенска компания " Дойче пост ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Партиите потвърдиха, че данните са били употребявани за пропаганда, ориентирана към съответни групи гласоподаватели, както се посочваше и в публикацията на немския вестник.

Говорител на " Дойче банк " удостовери, че дъщерното й сдружение " Дойче пост директ " събира и обработва персонални данни. Според него това се прави при прецизно съблюдаване на федералните закони за отбрана на персоналните данни. Той изясни, че споделените с партиите данни не са се отнасяли до съответни гласоподаватели, а до общи демографски данни, да вземем за пример за семействата, пола на живеещите, образованието, потребителските им привички.

Други огромни политически сили в Германия - Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Левите, Съюз 90/Зелени и дясната " Алтернатива за Германия " - обявиха, че не са работили с " Дойче пост ".

Разкритията са на фона на рецесията с " Facebook " след разкритието, че персоналните данни на 50 милиона консуматори може да са били получени и употребявани без тяхно единодушие от компанията " Кеймбрижд Аналитика " за политическа пропаганда, отбелязва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР