Германският химически концерн Bayer обяви, че променя фокуса на фармацефтичния

...
Германският химически концерн Bayer обяви, че променя фокуса на фармацефтичния
Коментари Харесай

Bayer се насочва към САЩ и Азия заради "неблагоприятната за иновации Европа"

Германският химически тръст Bayer разгласи, че трансформира фокуса на фармацефтичния си бизнес към Съединени американски щати и Азия, надалеч от Еропа и Англия, където държавни управления позволяват " големи неточности " при метода, по който ръководят бюджета за опазване на здравето, оповестява Financial Times.

Директорът на немския конгломерат за медикаменти, Стефан Оелрич, заяви, че Европа стартира да се трансформира в " неподходящ за нововъведения " континент заради усложненията за възобновяване на направените вложения. Според него разширението на лекарствената такса в Обединеното кралство, предопределена за ограничение на разноските за медикаменти на Националната здравна работа (NHS), и сходни схеми в Германия възпират вложенията.

По време на конференция за опазването на здравето в Сан Франциско, Калифорния, Оелрич съобщи че: " Европа прави доста огромни неточности ". " Някои европейски държавни управления се пробват да наложат разнообразни тласъци за вложения в научни проучвания, само че по този метод вършат живота ни по трудет от позиция на търговията. Можеш да изполваш колкото искаш привилегии за разнообразни разноски, само че в случай че нямаш задоволително продажби, уравнението няма да се получи, " споделя Оелрич.
Реклама
Той разгласи, че Bayer " деприоритизира Европа до някаква степен " и се концентрира върху Съединените щати и Китай, където фармацевтичната промишленост към този момент има мощно открито наличие. " Пекин беше много привлекателен към нововъведения, до момента в който в Съединени американски щати по-високите цени на медикаментите компенсираха извънредно високите разноски, породени от инфлацията, " прибавя Оелрич. " Ние сменяме посоката на нашия търговски отпечатък и финансирането му, надалеч от Европа, " изясни шефът.

Компанията стартира да влага съществено в Съединени американски щати, като неотдавна купи две биотехнологични компании за общо 5.5 милиарда $.
Пречките
Фармацевтичната промишленост е все по-загрижена за новите такси и налози в Европа, които заплашват облагите. Секторът предизвести, че това рискува да попречи на упоритостта на политиците от Европейски Съюз и Обединеното кралство да трансфорат страните си в водачи в региона на научните проучвания и нововъведенията в региона на науките за живота.

Британската компания Bristol Myers Squibb съобщи през декември, че разширението на доброволната скица на Обединеното кралство за ценообразуване и достъп до маркови медикаменти може да отклони вложения от страната.
Реклама
Тази скица съставлява съглашение сред Министерството на здравеопазването и фармацевтичната промишленост, съгласно което фармацевтичните компании би трябвало да заплащат част от приходите си от своите артикули на държавното управление, в случай че общите разноски на (NHS) за медикаменти набъбнат с повече от 2% годишно. През 2022 година министерството дефинира, че този растеж е бил 15%, което генерира 1.8 милиарда $ отстъпки от фармацевтичните артикули. През 2023 година ставката е увеличена на 26.5% и се планува да коства 3.3 милиарда $ на бранша.

Според Оелрич, отстъпките за медикаментите, давани на NHS, води до относително по-ниска облага за фирмите. Това води до намаляването на приходите и по-късно до понижаване на работните места.

Германският парламент, утвърди нов закон през октомри, който цели да понижи разноските на страната за лекарства на половина, повреме на повишение на цената за лекуване.

Критиките от страна на немската компания не се одобряват от депутата от консерваторите в английския парламент Нус Гани, която също взе участие на конгреса в Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР