Германският град Мюнхен ще изисква от жителите да носят маски

...
Германският град Мюнхен ще изисква от жителите да носят маски
Коментари Харесай

В Мюнхен частично задължиха носенето на маски

Германският град Мюнхен ще изисква от жителите да носят маски на най-посещаваните публични места . Местните управляващи стягат рестриктивните мерки поради ново нарастване на случаите на ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Маските ще бъдат наложителни от четвъртък на известни централни местоположения като " Мариенплац " или Зендлингската врата.
 Германия с най-вече случаи на ковид от април
Германия с най-вече случаи на ковид от април

От началото на пандемията минимум 265 857 души са инфектирани в Германия

Контактите сред хората още веднъж ще бъдат лимитирани до събирания с не повече от две фамилии или общо до пет души, разгласи кметът Дитер Райтер. Градоначалникът добави, че разпоредбите за ограничение на контактите ще се ползват на частни и обществени пространства, както и в заведенията за хранене.

Мюнхен предприе фрапантна стъпка, откакто бе преминат прагът от 50 на всеки 100 000 души през последната седмица до 55,9 на 100 000.

Цяла Германия записва нарастване на новите случаи, достигайки невиждани равнища от април. Германските водачи приканиха за нерешителност.

" Ако погледнем някои от нашите най-важни европейски сътрудници, ние виждаме, че още един път има съвсем неконтрелируемо разпространяване на инфекции и нямаме причина да считаме, че няма да се случи и тук ", предизвести представителят на държавното управление Щефен Зайберт.

Днес Германия записва 922 нови случая, с които се усилиха до общо 272 337 . Починали са общо 9386 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР