Германският гигант за спортни облекла Адидас“ (Adidas) регистрира първата си

...
Германският гигант за спортни облекла Адидас“ (Adidas) регистрира първата си
Коментари Харесай

Adidas регистрира първата си годишна загуба от повече от 30 години

Германският колос за спортни дрехи „ Адидас “ (Adidas) записва първата си годишна загуба от повече от 30 години през 2023 година Компанията предизвести, че чака продажбите ѝ в Северна Америка още веднъж да спаднат тази година, защото търговците на спортно облекло в Съединени американски щати имат високи складови наличия, съобщи Ройтерс.

„ Адидас “ е изправена пред усложнения, откакто приключи договорите си с Кание Уест през октомври 2022 година поради непочтено държание на американския рапър, спирайки продажбите на извънредно печелившата линия маратонки „ Йеизи “ (Yeezy).

През първата си година като изпълнителен шеф на „ Адидас “ Бьорн Гулден възобнови продажбите на маратонките „ Йеизи “, с цел да почисти оставащите наличия, като в същото време се стреми да усили известните артикули като обувки „ Самба “ (Samba) и „ Газел “ (Gazelle) и да усъвършенства връзките с търговците на дребно.

Акциите на „ Адидас ", по-рано записали загуби, се възвърнаха, откакто Гулден пое поста, задминавайки тези на „ Найки “ (Nike) и „ Пума “ (Puma). През последното тримесечие на предходната година продажбите на „ Адидас “ в Северна Америка са намалели с 21 на 100, както и с 16 на 100 през цялата година.

Очакванията на марката за продажбите в Северна Америка са за спад с към 5 на 100 тази година, като през второто полугодие се планува възобновяване с двуцифрен ритъм.

След оповестяването на резултатите книжата на марката спаднаха с съвсем 1 на 100, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР