Германският футболен съюз разкритикува националите Месут Йозил и Илкай Гюндоган

...
Германският футболен съюз разкритикува националите Месут Йозил и Илкай Гюндоган
Коментари Харесай

Снимаш се с Ердоган, валят критики

Германският футболен съюз разкритикува националите Месут Йозил и Илкай Гюндоган за това, че са театралничили на фотография с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви Би Би Си.

Двамата родени в Германия футболисти от турски генезис подариха на Ердоган надписани фланелки на събитие в Лондон. „ На моя почитан президент”, написа Гюндоган. Йозил играе в Арсенал, а Гюндоган – в Манчестър Сити.

И двамата се приготвят за Световното състезание в Русия идващия месец, на което Германия е измежду любимците. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е на власт от 15 години, пък се приготвя за предварителните избори на 24 юни. Мнозина немски политици също подлагаха на критика футболистите, като сложиха под подозрение лоялността им към немските демократични полезности.

„ Футболът и Германският футболен съюз пазят полезности, които значително не са уважавани от господин Ердоган”, съобщи президентът на Съюза Райнхард Гриндел, съобщи Би Ти Ви. „ Затова не е добре, че нашите интернационалните играчи са се оставили да бъдат манипулирани за неговата предизборна акция. С тези си дейности нашите играчи несъмнено не оказват помощ за работата на федерацията във връзка с интеграцията”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР