Германският финансов министър Кристиан Линднер се изказа в подкрепа на

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер се изказа в подкрепа на
Коментари Харесай

Германският финансов министър поиска пакет от мерки за компаниите и „повратна точка“ в икономиката

Германският финансов министър Кристиан Линднер се изрече в поддръжка на пакет от ограничения за развиване на фирмите, като означи, че немската стопанска система се нуждае от някакъв тип „ повратна точка “.

През последните 10 години, сподели той, конкурентоспособността на Германия е намаляла доста. „ И по тази причина в този момент е времето, когато се нуждаем от повратна точка в стопанската система “, сподели Линднер в тирада в Бундестага. В същото време той акцентира, че е подготвен да беседва с опозиционния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) за корпоративната данъчна промяна.

„ За да направи това искане безапелационно, ХДС/ХСС би трябвало да стартира, като даде единодушие за Закона за икономическите благоприятни условия “, сподели Линднер. Законът също по този начин планува данъчни тласъци и капиталови бонуси за покриване на разноските на фирмите, ориентирани към реализиране на климатична индиферентност. Бундесратът блокира закона с аргумента, че федералните провинции ще би трябвало да поемат по-голямата част от разноските.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР