Германският финансов министър Кристиан Линднер поиска съкращения на държавната финансова

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер поиска съкращения на държавната финансова
Коментари Харесай

Отнемат привилегиите на Шрьодер

Германският финансов министър Кристиан Линднер изиска съкращения на държавната финансова поддръжка за някогашния канцлер Герхард Шрьодер заради връзките му с подкрепяните от Кремъл съветски бизнес ползи, заяви

Откакто Москва стартира войната си в Украйна, Шрьодер е изправен пред възходящ напън да подаде оставка от всичките си позиции в съветските енергийни компании и обществено да жигосах съветския президент Владимир Путин.

След като е бил канцлер от 1998 до 2005 година, социалдемократът се възползва от разнообразни форми на държавна поддръжка, в това число финансиране за офис. Но Линднер, водач на демократичните свободни демократи, съобщи: " Бившите заемащи управителни постове, които наподобява са на страната на незаконните държавни управления, не могат да разчитат на поддръжката на тази страна.
 Шрьодер: Неизбежно е да се договаря с Русия
Шрьодер: Неизбежно е да се договаря с Русия

За да може стопанската система ни да действа, би трябвало да се поддържат контактите

Шрьодер също е под напън от личната си партия . Саския Ескен, един от двамата сълидерки на социалдемократите, сподели в немско радио предаване по-рано тази седмица, че желае Шрьодер да напусне партията и че са в ход няколко оферти за проправяне на пътя за неговото овакантяване.

От своя страна Линднер също по този начин прикани за по-общо възобновяване на компенсациите за някогашни канцлери и федерални президенти. " В този подтекст би трябвало да се приказва и за един тип кодекс на достойнството, що се отнася до държанието ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР