Германският фармацевтичен и химически конгломерат Bayer се приближи с още

...
Германският фармацевтичен и химически конгломерат Bayer се приближи с още
Коментари Харесай

Падна поредна пречка за сделката Bayer - Monsanto

Германският фармацевтичен и химически конгломерат Bayer се приближи с още една стъпка към придобиването на американския колос за семена Monsanto, откакто получи зелена светлина от комисия по националната сигурност в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Комисията за задгранични вложения в Съединени американски щати (CFIUS) разгласи, че не е открила проблеми с идното най-голямо изкупуване на задгранична компания от немска, съгласно публикувано през днешния ден изказване на Bayer.

Целта на Monsantoи Bayer е да завършат договорката на стойност 66 милиарда $ до началото на 2018 година, показва немската компания. Сливането би трябвало да бъде утвърдено и от няколко органа за защита на конкуренцията.

През септември 2016 година двете компании се споразумяха по параметрите на договорката. Bayer и Monsanto подписаха твърдо съглашение за обединение при цена от 128 $ за акция в брой. Това се трансформира в най-голямата договорка в историята на Германия.

Очаква се обединената компания да има годишни продажби на стойност към 60 милиарда евро (67,4 милиарда долара) и да дава работа на 140 000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР