Германският енергиен регулатор предупреди в четвъртък за недостиг на газ

...
Германският енергиен регулатор предупреди в четвъртък за недостиг на газ
Коментари Харесай

Енергийният регулатор на Германия предупреди за недостиг на газ през зимата

Германският енергиен регулатор предизвести в четвъртък за дефицит на газ тази зима и призна, че задачата на държавното управление да доближи 95% равнище на предпазване до 1 ноември е непостижима.

Председателят на Bundesnetzagentur Клаус Мюлер съобщи пред осведомителния портал t-online, че потреблението на газ ще се усили доста през есента, което ще затрудни доста постигането на поставените от държавното управление цели.

" Не мисля, че ще успеем да реализираме идващите цели за предпазване толкоз бързо, колкото първите. Постигането на 85% до 1 октомври не е невероятно, само че е доста амбициозно, защото ще използваме газ за отопление ", сподели той.

" При всички сюжети няма да успеем да реализираме задачата от 95% равнище на предпазване до 1 ноември. Едва ли ще успеем да го реализираме ", добави той.

Миналия месец немското държавно управление стартира да ползва изключителни проекти за опазване на газ за зимата на фона на опасенията, че Русия може изцяло да спре доставките за Европа.

Германия разполага с към 23 милиарда куб. м потенциал за предпазване на газ, като сега общото равнище на предпазване е към 77%, по данни на Bundesnetzagentur. /БГНЕС

Берлин / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР