Германският Бундестаг започна дебати за новия бюджет на страната. Той

...
Германският Бундестаг започна дебати за новия бюджет на страната. Той
Коментари Харесай

Дебати в Бундестага по новия бюджет, Шолц призова за национално усилие

Германският Бундестаг стартира диспути за новия бюджет на страната. Той би трябвало да върне Германия към дълговата спирачка, само че и да освободи пари за най-нужните промени. Опозицията остро подлага на критика проектите на държавното управление, като ги назова единствено реплика на активност, съобщи БНР. 

По време на дебатите в Бундестага през днешния ден канцлерът Шолц прикани за " национално изпитание " за модернизиране на страната и за връщането ѝ към икономическия разцвет.

Той отговори на рецензиите на опозицията към работата на обединението с предложение за нова посока.



В речта си Шолц прикани провинциите, общините, както и демократичната съпротива към включването в " Пакт за Германия " за модернизиране на страната. Пактът би трябвало да направи Германия по-бърза, по-модерна и по-сигурна, съобщи Шолц. 

" Пактът за Германия " - това са ограничения там, където жителите ги чакат най-спешно: при снабдяването с сила, която да е екологично чиста, сигурна и евтина, при градежа на нови жилища, при модернизирането и дигитализирането на инфраструктурата ".

" През последните години прекалено много неща бяха оставени на назад във времето ", разкритикува още Шолц. " Гражданите са изтощени от този застой. И аз също ", акцентира той.

И още: " Имаме потребност от национална проява на мощ. Затова дано обединим напъните си. "



Гражданите желаят ориентировка, а не " боксиране в сянка " и кавги сред държавните партии, сподели Шолц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР