Германският бизнес предупреди, че връщането на граничния контрол се отразява

...
Германският бизнес предупреди, че връщането на граничния контрол се отразява
Коментари Харесай

След връщането на граничния контрол: Германският бизнес предупреждава за негативно отражение върху икономиката

Германският бизнес предизвести, че връщането на граничния надзор се отразява отрицателно на стопанската система на страната. Според немската търговско-индустриална камара фирмите се сблъскват с всекидневно забавяне на стоките, което основава проблем изключително при храните. Проверките засягат обаче освен свободно придвижване на артикули, само че и на хора. Преди месец Германия върна контрола по границите си за период от шест месеца в опит да ограничи незаконната имиграция.

Франкфурт на Одер - граничен град наоколо до Полша. Местният бизнес разчита на работна ръка от прилежащата страна. Регионалната комерсиална камара предлага служащите, влизащи в Германия, да минават по-бързо инспекциите със специфични документи.

Даниел Фелшер, съветник: " Компаниите в нашия район имат проблеми освен с транспорта на артикули сред границите, само че с пътуването до работното място. В някои характерни стопански области Германия разчита на работна мощ от прилежаща Полша. Не можем да загубим тези служащи, тъй като се нуждаем от тях ".

Проверките по всички сухопътни граници на Германия бяха върнати предишния месец, откакто " Ислямска страна " пое отговорност за смъртоносна офанзива по време на фестивал, при която починаха трима души. Вътрешното министерство изясни мярката като метод да се овладее незаконната имиграция и навреме да се възпират нарушителите. Ограниченията за напредването обаче пречат на търговията и усилват риска от криза, предизвестяват икономисти.

Дирк Енгелхард, Германска федерална асоциация за товарен превоз, логистика и сметосъбиране: " Задръстванията и закъсненията може да покачат разноските за транспортните компании. Под натиска доставките да бъдат направени в период се търсят транспортни решения и това води до нарастване на цените. Това в действителност е огромен проблем ".

Проблем, който в последна сметка ще се отрази на потребителите. Изчисленията сочат, че спомагателното очакване на границата може да усили разноските за превоз с към 1,7% и това ще понижи както общия размер на търговията, по този начин и конкурентоспособността на немските компании. Временният граничен надзор може да провокира верижна реакция - търговията да загуби до 1 милиард евро годишно, в най-лошия случай, и в следствие да се усили риска от криза, което да докара до загуби за Брутният вътрешен продукт до към 11,5 милиарда евро.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР