Германският автомобилен производител Volkswagen е провел разговори за използване на

...
Германският автомобилен производител Volkswagen е провел разговори за използване на
Коментари Харесай

Volkswagen иска да използва софтуер на Huawei в колите за Китай

Германският авто производител Volkswagen е провел диалози за потребление на софтуера на Huawei в своите коли в Китай. Целта на компанията е да завоюва по-голям дял от най-големия пазар на електрически транспортни средства (EV) в света.

Германският авто производител Volkswagen е провел диалози за потребление на софтуера на Huawei в своите коли в Китай. Целта на компанията е да завоюва по-голям дял от най-големия пазар на електрически транспортни средства (EV) в света.

Според трима души, осведомени със обстановката, автомобилният производител е взел участие в диалози с Huawei по отношение на потреблението на неговата технология в транспортните средства, до момента в който различен човек споделя пред Financial Times, че немската компания е провела сходни диалози и с други китайски групи.

Човек, осведомен с диалозите сред VW и китайски компании, твърди пред изданието, че полемиките отразяват " какъв брой огромен е казусът за група като VW, чието [уникално предложение за продажба] е техният мащаб и платформи ". Друг източник твърди, че VW също е наясно, че китайски софтуерен сътрудник може да се хареса на китайски клиенти, които са " за локални снабдители и са захласнати от софтуерната приказка за автономия ".
Реклама
VW съобщи, че неговият " действителен програмен продукт непрестанно се създава ", само че добави, че китайското му поделение не договаря с никакви компании за лицензиране на цялостна операционна система.

Собственото софтуерно отделение на VW, Cariad, се сблъсква с проблеми от основаването си през 2020 година Затрудненията включват незадоволително огромен бюджет и забавяния, които доведоха до по-бавното стартиране на нови електрически транспортни средства.

Сътресенията накараха Оливър Блум, изпълнителен шеф на VW, да в профил съвсем всички висши ръководители на Cariad този месец. Групата VW, която включва марки като Audi и Porsche, продава повече коли от всеки различен производител в Китай, само че Volkswagen е едвам на девето място. Пред компанията се подреждат производители като Tesla и BYD, като немският колос има пазарен дял от едвам 2%.

В опит да се наложи на пазара на EV в страната, немската група неотдавна изложи тактиката си " в Китай, за Китай " и през последните години разгласи вложения на стойност милиарди евро в области, в това число самостоятелните транспортни средства. Освен това се поставят старания за надграждане на съществуващата операционна платформа със комплицирани функционалности за развлечение и помощ при шофиране, които китайските консуматори чакат от по-новите транспортни средства.
Реклама
Намерението на VW да построи по-дълбоки връзки с китайски софтуерни групи като Huawei идва макар напъните на Съединени американски щати и Европа да понижат зависимостта си от Китай. Китайският софтуерен колос се трансформира в знак на напрежението сред Съединени американски щати и Китай, откогато Вашингтон изрази опасения, че телекомуникационната инфраструктура на компанията съставлява риск за националната сигурност.

Съединени американски щати не разрешиха достъпа на Huawei до полупроводникови технологии и изискваха специфични лицензи за американските групи, с цел да продават на китайската компания. Арно Антлиц, основен финансов шеф на VW, съобщи предходната седмица, че идната софтуерна платформа за премиум марките като Audi и Porsche ще бъде пусната следващата година, до момента в който плануваната платформа за самостоятелно шофиране беше отсрочена за 2027 или 2028 година

Отношенията сред двете предприятия не са нови, като при започване на предходната година VW искаше да придобие отдела на Huawei за самостоятелни коли. Макар договарянията да продължиха повече от няколко месеца, в последна сметка до договорка не се стигна.
Свързани публикации Бизнес връзките сред Германия и Китай се преразглеждат 12 май 2023, 06:29 " Моментът на истината " за непознатите производители на коли в Китай 9 май 2023, 09:27 Защо сривът на цените на лития няма да направи електрическите коли по-евтини 4 май 2023, 10:49
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР