Германският автомобилен производител Porsche инвестира около 24 млн. долара в

...
Германският автомобилен производител Porsche инвестира около 24 млн. долара в
Коментари Харесай

Porsche инвестира 24 млн. долара в „електрически“ горива

Германският авто производител Porsche влага към 24 млн. $ в създаването на „ електрически “ горива, оценени от властите като климатично неутрално гориво, което е в положение да замести бензина в неелектрическите транспортни средства.

С производството на подобен вид гориво компанията, а и нейни съперници, ще имат опцията да продължат сглобяването на емблематични коли с обичаен мотор, като да вземем за пример Porsche 911.

Въпреки че електрическите коли могат да предложат положително показване, динамичността им на придвижване е друга от тази на обичайните такива, написа CNBC.

„ Електрическите “ горива могат да работят като бензин и инвестицията в тази опция по едно и също време разрешава да се запазят досегашните мотори, само че и да бъде отстранен отделяният от тях въглероден отпечатък.

Това решение на Porsche не трансформира генералната цел половината от моделите да бъдат електрифицирани до 2025 година, някои напълно, а други – отчасти, действайки като хибриди.

Компанията ще си партнира с подразделението на Siemens за възобновима сила, както и с други интернационалните компании като държавното петролно дружество на Чили, където се чака да бъде създаден и внедрен цех, който да е първият в света за произвеждане на синтетични климатично неутрални горива, в резюме „ електрически “ горива. От Porsche чакат производството да стартира през 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР