Германският автомобилен производител Фолксваген (Volkswagen) отхвърли вчера критиките срещу своя

...
Германският автомобилен производител Фолксваген (Volkswagen) отхвърли вчера критиките срещу своя
Коментари Харесай

Фолксваген отхвърли критиките срещу своя завод в Синцзян

Германският авто производител Фолксваген (Volkswagen) отхвърли през вчерашния ден рецензиите против своя цех в Синцзян-уйгурския регион в Китай, заяви Франс прес.

Решението за отварянето на завода "бе взето само по стопански съображения ", означи Фолксваген. Автомобилният колос добави, че той играе значима роля за усилването на неговите действия в Западен Китай.

Фолксваген отвори през 2013 година цех в град Урумчи, административен център на Синцзян-уйгурския регион, където съгласно правозащитни организации Китай държи наложително над милион мюсюлмани в лагери, показани като "центрове за професионално образование ".

Фолксваген е наясно със обстановката в района и "следи протичащото се посредством обществените отчети на Организация на обединените нации ", изясни компанията на Агенция Франс Прес. "Искаме работните места да подобрят обществената обстановка за жителите на Урумчи ".

Фолксваген сподели, че всички негови чиновници в завода имат контракт с китайския му филиал и че никой не работи по насила.

Китай е стратегически пазар за немския тръст, който продаде там 3,4 милиона коли през първите 10 месеца от годината - съвсем колкото е продал и на най-големия си пазар, Европа.

Германският вестник "Зюддойче цайтунг " разкритикува активността на Фолксваген в Синцзян, откакто документи, с които се снабди Международният консорциум на проверяващите публицисти, хвърлиха светлина върху драконовските ограничения в тези "центрове за професионално образование ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР