Германският автомобилен гигант Volkswagen ще стартира пилотен проект за зелена

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen ще стартира пилотен проект за зелена
Коментари Харесай

Volkswagen ще превърне гръцки остров в център за зелена мобилност

Германският авто колос Volkswagen ще започва пилотен план за зелена подвижност на гръцкия остров Астипалея в Егейско море. Това са част част от напъните на немския авто производител да пусне електрически автомобили и да ограничи излъчванията, написа Bloomberg.

Превозните средства на острова последователно ще се електрифицират и ще се зареждат най-много с локално създадена сила от възобновими източници, обявиха от VW. Идеите за споделени пътувания ще оказват помощ за понижаване на трафика.

Идеята

Компанията ще размени към 1500 транспортни средства с мотори с вътрешно горене с 1000 електрически модела в Astypalea, в това число новия ID.3 compact и ID.4 кросоувър, както и електрически скутери от испанската марка Seat на групата и електрически колела. Полицейските транспортни средства и колите за други локални управляващи също ще бъдат задвижвани от електричество.

" Дългосрочната ни цел е климатична индиферентност за всички ", съобщи в изказване основният изпълнителен шеф на компанията Херберт Дийс. Шестгодишният план ще помогне да се дефинира " по какъв начин тази визия ще бъде реализирана през днешния ден ".

Volkswagen стартира огромна промяна на продуктовата гама в план за 33 милиарда евро и за пет години, с цел да създаде най-голямата гама от екологични коли. Използването на възобновими енергийни източници като слънчева сила е от решаващо значение за климата, и потреблението на въглища за презареждане лимитира напъните за понижаване на излъчванията.

" Астипалея ще бъде трансформира в модел на стабилно развиване освен на национално, само че на европейско и световно равнище ", сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис по повед инвестицията. Проектът може да е образец за това по какъв начин дребните общности могат да се възползват от решаването на всички проблеми с нови решения, съобщи той.

През февруари тази година немският тръст съобщи, че изследва разновидности за план за електрически транспортни средства в Гърция. Според външното министерство на страната, чиновници на компанията са посетили Кавала и Тасос тогава, с цел да изследват опциите за планове за подвижност, предопределени за дребни острови.

" Проектът Volkswagen е избор на доверие в Гърция ", сподели Мицотакис.

Той е в сходство с климатичната стратегия на гръцкото държавно управление за прекосяване към зелени енергийни източници. Правителствотоподчертава, че може да притегли задгранични компании като VW и Microsoft даже по време на пандемията.

Междувременно Гърция се готви за цялостно затваряне поради ковид. Мярката се предлага на управляващите от епидемиолози, поради Коронавирус ситуацията. Очаква се страната да бъде сложена под цялостна карантина от събота сутринта за период от три седмици.

Страната би трябвало да притегли вложения, с цел да се върне от дългогодишната рецесия, траяла десетилетие, довела до почти 25% спад в икономическото произвеждане. Тази година стопанската система ще се свие с повече от 8% поради икономическите последици от пандемията. Въпреки, че се чака безработицата да спадне до 18,6% от пика на рецесията от близо 30%, процентът остава най-високият в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР