Германският автомобилен гигант Volkswagen обяви, че само половината от моделите

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen обяви, че само половината от моделите
Коментари Харесай

Половината от колите на Volkswagen в Германия не покриват новите екоизисквания

Германският авто колос Volkswagen разгласи, че единствено половината от моделите от личната марка му в Германия дават отговор на новия европейски стандарт за замърсяване, поради доста по-строгия режим за изпитване на излъчванията.

Автомобилите в Европейския съюз би трябвало да съблюдават новите тестови процедури от септември, само че Volkswagen получи регулаторно позволение единствено за 7 от 14-те си съществени моделни линии, съобщи Reuters.

" Новите проби са по-тромави и лишават 2 до 3 пъти по-дълго, в сравнение с в предишното, а даже моделите, създадени в лимитирана численост, би трябвало да бъдат тествани настрана. Следващите месеци ще бъдат предизвикателство за нас ", съобщи Томас Зан, шеф продажби и маркетинг на леките коли на Volkswagen.

Най-продаваният модел на марката - Golf е измежду транспортните средства, които към момента чака благословията на управляващите. Той би трябвало да отговори на новите стандарти до края на септември.

Автопроизводителят чака доставките на коли да се забавят през септември и октомври, само че още веднъж да се покачат през последните 2 месеца на годината. " Очакваме доста мощни доставки през декември ", сподели Зан.

Производителите на коли като Daimler, Volkswagen, както и доставчикът на части Valeo понижиха упованията си за облага, обвинявайки забавянето на продажбите в международен мащаб, провокирано частично от закъсненията в доставките на колите, сертифицирани по новия стандарт.

Забавянията поради новите екоизисквания при марката VW наподобяват под надзор, защото автопроизводителят не прибягва до тежки понижения, с цел да резервира продажбите си, считат анализаторите от Evercore ISI.

Независимо от това забавянията ще понижат рентабилността на марката с към 2% през третото тримесечие от 5.5% през второто тримесечие, плануват от Evercore. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР