Германският автомобилен гигант Volkswagen обяви, че отлага вземането на решение

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen обяви, че отлага вземането на решение
Коментари Харесай

Защо VW се отказва от изграждането на гигафабрика

Германският авто колос Volkswagen разгласи, че отсрочва вземането на решение за установяване на съответна локация за градеж на четвърта фабрика за акумулатори в Европа. Причината: търсенето на електрически автомобили на Стария континент изостава. Това съобщи ръководителят на компанията Оливер Блуме, представен от Reuters.

От Volkswagen разглеждаха няколко местоположения за построяването на гигафабрика в Европа, откакто отсрочи избора на терен с една година. В листата с страни се открояваха Чехия, Унгария, Полша и Словакия.

Миналият месец от Volkswagen Group оповестиха, че „ притеснително “ за тях, поръчките за електрически коли в Европа са намалели до 150 000. Това е с 50% по-малко от миналогодишните, възлизащи на 300 000.

На този декор представители на управляващите в Чехия оповестиха, че ще стартират да оферират препоръчаното от тях място за фабрика на Volkswagen на други евентуални вложители, защото не могат да си разрешат да чакат повече.

От Volkswagen обявиха, че остават ангажирани с електрическата подвижност в Skoda Auto, най-големият експортьор на Чехия и стопански водач, и извършва стратегия за стартиране на нови електрически модели през идващите години.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР