Германските власти са започнали 2 860 съдебни дела срещу уастници

...
Германските власти са започнали 2 860 съдебни дела срещу уастници
Коментари Харесай

Време беше: Германия води близо 3 000 дела срещу екоактивисти

Германските управляващи са почнали 2 860 правосъдни каузи против у„ астници в демонстрации за климата в Берлин, оповестиха от прокуратурата, съобщи ДПА.

Срещу членовете на групата на климатичните деятели " Последното потомство " (Last Generation) има 2 458 каузи, а 402 се отнасят до деятели на " Бунт против изгубването " (Extinction Rebellion).

И двете групи за битка с климатичните промени са известни с гражданското си непокорство, в това число с улични блокади, при които протестиращите се залепват за асфалта. 

Членовете на " Последно потомство " приканиха за възобновяване на уличните блокади в немската столица, които да стартират в понеделник за неустановен интервал от време. Те упорстват за преустановяване на потреблението на изкопаеми горива до 2030 година

Окръжният съд в Тиргартен е постановил общо 143 решения до момента, като в два случая обвинените са били оправдани. В два случая е наложена присъда отнемане от независимост.

Активистите в по-голямата си част са били наказани на санкции, най-много за опозиция против чиновници на правоприлагащите органи. 

" Последно потомство " упреква немското държавно управление, че подценява предизвестията за климатичните промени. Техните претенции включват ограничение на скоростта по автомагистралите до 100 км/ч, на ниска цена публичен превоз и преустановяване на потреблението на изкопаеми горива до 2030 г. 



Активистите нормално стачкуват по улиците на градовете, автомагистралите и летищата, прекъсват театрални представления и се залепват за картини в музеите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР