Германските власти са отчели около 4200 престъпления, свързани с предстоящите

...
Германските власти са отчели около 4200 престъпления, свързани с предстоящите
Коментари Харесай

Федералната криминална служба отчита 4200 престъпления, свързани с изборите в Германия

Германските управляващи са отчели към 4200 закононарушения, свързани с идните в страната парламентарни избори, заяви вестник " Велт ам зонтаг ", представен от ДПА.

В множеството случаи става дума за увреждане на имущество като предизборни плакати, написа в материала, който ще бъде оповестен на следващия ден - деня на вота.

Престъпленията включват още принуждение, нерегламентирана пропаганда и обиждане на хора. Броят дава отговор на данните от вътрешен отчет на Федералната престъпна работа на Германия. Според данните две седмици преди изборите записаните закононарушения са били 4035, в това число 42 с принуждение.

Една трета от престъпните действия може да бъдат приписани на лев и десни екстремистки политически кръгове, показва Федералната престъпна работа на Германия.

" Това е първата предизборна акция, в която ставам очевидец на това по какъв начин на съвсем всяка обществена предизборна демонстрация се появяват огромни групи нападателни извършители ", декларира пред " Велт ам зонтаг " здравният министър Йенс Шпан, който приказва за нещо като " пандемичен екстремизъм " в Германия.

Тази неделя германците гласоподават на парламентарни избори, с трима водещи кандидати за поста на канцлерът Ангела Меркел, която се отдръпва след 16 години отпред на държавното управление. Наследникът на Меркел ще бъде претрупан със задачата да сформира държавно управление, което евентуално ще включва три партии, отбелязва ДПА.
Използвани са материали от БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР