Германските власти разследват защо млад сириец е откраднал камиона, с

...
Германските власти разследват защо млад сириец е откраднал камиона, с
Коментари Харесай

Мотивът на шофьора сириец, блъснал 8 коли в Лимбург, остава неясен

Германските управляващи проверяват за какво млад сириец е откраднал камиона, с който блъсна осем автомобила в западногерманския град Лимбург. Засега не е ясно дали той е имал терористичен претекст, отбелязва ДПА.

``
реклама

При снощния случай бяха ранени няколко души, измежду които и един българин, който е леко потърпевш и е пуснат от болничното заведение. Ранен е и задържаният сириец, подкарал откраднатия камион, напомня Българска телеграфна агенция.

" Макар че последователността на събитията припомня за терористичните офанзиви в Ница и Берлин, претекстът на арестувания водач остава неразбираем ", сподели вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт.

Не са открити връзки на 32-годишния обвинен със склонни към принуждение ислямисти, сочи досегашното следствие. Случаят към този момент не е стихотворец от федералния прокурор, отговарящ за каузи, свързани с тероризъм.

Сириецът е дошъл в Германия през 2015 година по време на мощната миграционна вълна. Година по-късно е получил позволение за предпазен престой - статут, даван на хора, които не дават отговор на критериите за емигрант, само че са застрашени при вероятно връщане в страната си.

Според информация, получена от ДПА, мъжът е прочут на полицията поради престъпни прояви, свързани с опиати и принуждение. Разрешението му за престой е изтекло на 1 октомври, само че не е ясно дали е кандидатствал за продължение. Задържаният към момента не е направил изказване пред полицията.

Според прокуратурата във Франкфурт проверяват се най-различни версии. Мъжът е обвинен в опит за ликвидиране, нахлуване със мощ и рисково шофиране, заяви водещият прокурор Александер Бадле.

Запитан дали има някакви съображение да се счита, че това е терористична офанзива, немският вътрешен министър Хорст Зеехофер сподели пред публицисти, присъстващи на срещата на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург, че следствието продължава. " На този стадий не мога да ви кажа по какъв начин ще бъде дипломиран казусът ", уточни той.

Още нощес е бил осъществен обиск в жилището на обвинения в Ланген - град на към 80 км от Лимбург. Бил е претърсен и апартаментът на негов братовчед в региона на Лимбург-Вайлбург, където задържаният бил отседнал преди вчерашния случай. Оттам са конфискувани мобилни телефони и флашки, сподели Бадлe. Роднината също бил покрай мястото, на което сириецът блъснал колите с камиона.

Според проверяващите обвиненият принудително измъкнал водача от кабината на камиона при кражбата. После незабавно подкарал камиона и минал единствено няколко метра, преди да се блъсне в намиращите се пред него коли покрай кръстовище, без да се опита да натисне спирачка. Наблизо имало служители на реда, които не били на работа. Те незабавно арестували сириеца и го предали на полицията.

Шофьорът на камиона сподели, че нападателят отворил вратата на кабината, до момента в който той чакал на червен светофар, и без да каже нищо, го издърпал долу. От компанията собственичка на камиона споделиха, че той изпълнявал постоянна доставка.

Според локалния вестник " Франкфуртер нойе пресе " минувачи оказали първа помощ на сириеца на място след злополуката. Според тях той няколко пъти споделил " Аллах ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР