Германските власти призоваха да се забрани на граждани на ЕС

...
Германските власти призоваха да се забрани на граждани на ЕС
Коментари Харесай

Германия поиска забрана на граждани от ЕС да заемат ръководни позиции в държавни руски компании

Германските управляващи приканиха да се забрани на жители на Европейски Съюз да заемат управителни позиции в съветски държавни компании. Това заяви вестник Süddeutsche Zeitung в неделя, базирайки се на документ, с който разполага и който Берлин изпрати на своите сътрудници от общността. В него се отбелязва, че жителите на Европейски Съюз към този момент не би трябвало да имат право да вземат участие в надзорния съвет или борда на съветски държавни компании. Очаква се възбраната да бъде част от идващия пакет от западни наказания против Русия.

В документа, съгласно вестника, немското държавно управление също се застъпва за ограничение на международните цени на петрола. Освен това Берлин упорства Европейски Съюз да забрани съдействието с съветски нуклеарни компании. Федералното държавно управление стимулира предлагането за възбрана на жители на Европейски Съюз да заемат позиции в съветски държавни корпорации с казуса със „ стратегическата корупция “. Предлагането на " добре платени управителни позиции " в държавни компании, се споделя в документа, " от дълго време е значим детайл " в напъните на Москва да упражнява политическо въздействие върху страните от Европейски Съюз.

Забраната обаче не важи за европейските филиали на съветските концерни. Изданието показва, че Ирландия, Полша и трите балтийски страни също са изпратили взаимен спорен документ. Правителствата на пет страни са за прекъсване на вноса на съветски уран. Те също приканват за възбрана на потреблението на антивирусния програмен продукт на Kaspersky Lab в Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР