Германските спортни издания очаквано реагираха бурно на второто поредно отпадане

...
Германските спортни издания очаквано реагираха бурно на второто поредно отпадане
Коментари Харесай

Германската преса разнищи Бундестима: Зимен кошмар и огромно унижение!

Германските спортни издания предстоящо реагираха бурно на второто следващо отпадане на Бундестима още в групите на международното състезание. Критиките бяха ориентирани във всички направления - и към селекционера Ханзи Флик, и към футболистите, и към ръководителите на немския футбол.

Въпросът дали топката е минала линията при втория гол на Япония против Испания съвсем не беше обсъждан в телевизионните мнения и беше вторичен за множеството вестници. Вместо това беше пристигнало времето за въпроси за философията на немския футбол след спечелването на международната купа през 2014 година или за неналичието на такава.

В телевизионното студио след мача с костариканците Бастиан Швайнщайгер съобщи, че немските играчи като че ли нямат същото " изгарящо " предпочитание за триумф като другите, като категорично даде за образец играчите на Коста Рика, само че като че ли загатна за личните си геройства на Световното през 2014 година Той добави, че немската футболна асоциация, би трябвало да образова и създава повече Führungsspieler или " лидерски играчи ".

Вестниците в Германия бяха по-малко склонни да проявят дипломатичност. Известното немско издание BILD даде язвителна оценка на представянето на националния тим, като заглавието на последната му страница беше: " Колко срамно! Oтпаднахме! ”.

“Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” също избухна: " Четири години след историческото отпадане в първия кръг немският футбол още веднъж е на дъното ".

“Това няма нищо общо с неприятен шанс или непросветеност, липса на централизация или безгрижие за триумфа ", написа " Die Welt ". " Едно 7:0, което щеше да подсигурява прогрес към етапите на елиминациите, щеше да бъде допустимо. Това, което остава, е едно срамно излизане от Световното състезание по футбол от група, в която са Япония и Коста Рика. Германският народен тим за следващ път остана надалеч от личните си желания, стигна до сива незначителност. "

“Зюддойче Цайтунг ” се съгласи: " Не можеше ли, може би не трябваше ли, да излезем за 8:0 ", попита вестникът. " Този резултат щеше да е задоволителен, а след откриващия ни гол имаше доста шансове ".

Флик и шефът на националния тим Оливер Бирхоф бяха съществена цел на рецензиите, а апелите за ново начало преди Евро 2024 в Германия евентуално ще стават все по-силни през идващите седмици и месеци.

" Die Zeit ” написа: " Основният минус на Флик беше, че той като че ли не знаеше на кои играчи в действителност има доверие. Сменяйки Илкай Гюндоган, той по неразбираем метод извади един от най-хубавите си и сигурно най-интелигентния си състезател за трети път в границите на три мача. По този метод треньорът на процедура пречи на тима в процеса на развиване на йерархията и отговорностите. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР