Германските специални сили щурмуваха магазин в берлинския квартал Шьонеберг в

...
Германските специални сили щурмуваха магазин в берлинския квартал Шьонеберг в
Коментари Харесай

Мъртъв похитител след щурм на магазин при заложническа криза в Берлин

Германските специфични сили щурмуваха магазин в берлинския квартал " Шьонеберг " в ранните утринни часове на днешния ден, с цел да сложат завършек на заложническа рецесия, оповестиха органите на реда, представени от ДПА.

Похитителят се е самоубил, а заложникът му е незасегнат, заяви в Twitter полицията.

Според фоторепортер на ДПА заложникът, който е бил държан от похитителя в продължение на часове, е бил заведен до кола за спешна помощ. Преди това жена е била избавена от " рисковата зона ". Тя е леко ранена, съобщи полицията.

" Мога да потвърдя, че интервенцията приключи ", сподели тази заран полицейски представител. Специалните сили влезнали в магазина тази нощ малко след 02:30 ч. (03:30 ч. българско време).

Вчера към 17:30 ч. били подадени първите сигнали за грабеж в магазина, което наложило да бъде подхваната огромна полицейска интервенция в региона на площад " Витенберг " в елитния квартал на немската столица, намиращ се западно от центъра, където има огромни първокласни магазини от вериги като " Кадеве ". Обичайно оживеният берлински регион остана отцепен от полицията с часове.

След щурма на командосите от Силите за специфични интервенции (СЕК) към магазина неотложно се насочиха също коли за спешна помощ и екипи на спешна помощ. Малко откакто пристигнали на мястото, служители на реда са съумели да арестуват още един човек на " относително ранен стадий " от заложническата рецесия, сподели полицейският представител. В момента се обяснява дали той е съизвършител на похитителя. И двамата са били въоръжени, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на интервенцията полицията се обърна към хората да не качват в обществените мрежи никакви фотоси от мястото на престъплението.

" Настойчиво призоваваме минувачите, живущите в покрайнината и представителите на средствата за всеобщо осведомление да не разгласяват никакви фотоси на нашите сили и дейности в " Шонеберг " по време на интервенцията. Това може да ѝ попречи и да заплаши участващите в нея. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР