Германските следователи проучват доказателства, че диверсантите, взривили Северен поток“, са

...
Германските следователи проучват доказателства, че диверсантите, взривили Северен поток“, са
Коментари Харесай

Германия разследва Полша за взривяването на „Северен поток“

Германските следователи изследват доказателства, че диверсантите, взривили „ Северен поток “, са употребявали Полша като оперативна база, заяви The Wall Street Journal.
Експерти проверяват повода, заради която яхтата Andromeda (бел. транспортен съд, както допуска следствието, е бил употребен за образуване на експлозии), е навлязъл в полски води. Други доказателства сочат, че „ Полша е логистичният и финансов център “ за саботажната офанзива на подводницата предишния септември.
" Мога да ви уверя, че нито една полска държавна институция не е забъркана в това. Не мога да изключа обаче, че в случая е забъркана полска или друга компания ", цитира изданието думите на представител на полската национална сигурност. Германски публични лица са декларирали, че няма доказателства за присъединяване на полското държавно управление в бойкот на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Представителят на Генералната прокуратура на Германия отхвърли да разяснява информацията на WSJ, че диверсантите, взривили " Северен поток ", са употребявали Полша като оперативна база. В същото време " други немски чиновници, осведомени с следствието, обявиха, че нямат доказателства за присъединяване на полското държавно управление " в саботажа.
WSJ оповестява, че немските следователи са разкрили следи от експлозиви, ДНК и пръстови отпечатъци върху яхтата Andromeda.
По време на следствието специалисти са получили достъп до яхтата, която пасажерите, съгласно вестника, са върнали неизмита. Властите проверяват дали откритото от тях ДНК принадлежи на украински боец, който те идентифицираха по-рано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР