Германските профсъюзи обявиха предупредителна стачка утре на три летища. Протестът

...
Германските профсъюзи обявиха предупредителна стачка утре на три летища. Протестът
Коментари Харесай

Предупредителна стачка на три германски летища в четвъртък

Германските профсъюзи оповестиха предупредителна стачка на следващия ден на три летища. Протестът се чака да стартира в нощта в сряда против четвъртък и да продължи до събота сутринта. А в петък се чака национална стачка на железниците.

Протестите на профсъюза " ver.di " за нарастване на заплащането на ексклузивен и нощет труд ще засегне летищата Кьолн/Бон, Дюселдорф и Хамбург. Властите предизвестиха, че са вероятни закъснения и даже анулация на полети. В петък националната стачка на железниците също ще докара до съществени компликации в превоза в цяла Германия.

В просторен разбор организация " Ройтерс " предизвестява, че стачките в цяла Европа евентуално ще провокират усложнения и през идния летен туристически сезон. Продължаващите митинги могат да доведат до спад в туристическия трафик, който се надява това лято да се възвърне до равнищата отпреди пандемията. Анулираните полети и закъсненията от над три часа в Европа са се нараснали през предходната година, написа организацията.

Най-големи проблеми е имало във Франция, където стачкува главно личният състав за надзор на въздушното придвижване стачкува, както и във Англия, където летищата в Лондон са записали най-големи закъснения на полети.

Според регламента за правата на пасажерите в Европейски Съюз, те имат право на обезщетение от самолетните компании при огромни закъснения, което от дълго време е болна тематика за тях поради извънредно ниски маржове, настояват специалисти пред " Ройтерс ".

Авиокомпаниите упорстват летищата също да заплащат обезщетения при закъснения на полети.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР