Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време

...
Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време
Коментари Харесай

Протестите в Кемниц не спират - масови арести, полицията ползва водно оръдие

Германските органи на реда задържаха минимум 300 души по време на вчерашните митинги в град Кемниц, съобщи ТАСС, цитирайки уеб страницата на локалната полиция.

" Полицията задържа към 300 души. Те наподобява се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията " Алтернатива за Германия ". Полицията предотврати конфликта сред разнообразни групи ", се прибавя в изказването.

По време на митингите през вчерашния ден още веднъж имаше голям брой конфликти с полицията.

Полицията заяви и нови данни за броя на участниците в двата митинга в града, които се правят оценка на към 9500. По-рано беше обявено за сбор от към 8000 участници.

Най-малко 9 души са потърпевши при митингите, оповестява ДПА. Отбелязани са минимум 25 закононарушения, в това число заличаване на благосъстоятелност, телесни повреди, опозиция при арест и потребление на знаци на неразрешени организации.

Освен митингите в Кемниц беше осъществено и нахлуване против 20-годишен афганистанец, който е леко ранен. Според полицията нападателите са четирима незнайни със скрити лица.

След приключването на митинга на крайнодесните организации, доста протестиращи от двете страни отхвърлиха да изоставен региона. Полицията ускори наличието си в региона и докара водни оръдия, с рухването на нощта. Общо в града бяха ситуирани 1800 служители на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР